Тази събота /06.07/ в 16:00 ч. на крайречната алея при Двореца на културата ще бъде открита работилницата за китайски занаяти и изкуства

Тази събота /06.07/ в 16:00 ч. на крайречната алея при Двореца на културата ще бъде открита работилницата за китайски занаяти и изкуства. Събитието е част от празника на китайската култура, организиран съвместно с институт „Конфуций“ при Великотърновския университет, посолството на Китай и Българската федерация по Ушу. В същия час пред Двореца на културата ще започнат и спортните демонстрации по Ушу. Посетителите имат и възможност да си направят снимки за спомен, облечени с традиционни китайски дрехи и аксесоари, ще бъдат организирани и различни игри.
Кулминацията на съвместните тържества ще започне в 18:30 ч. с концерт на познатия по целия свят китайски етно ансамбъл „Ih Tsetsn“, който ще се проведе в големия салон на Двореца на културата. Със своя уникален артистичен чар и голяма културна стойност ансамбълът, чийто членове са израснали в зелените степи на Вътрешна Монголия, може да се похвали с редица изяви в Китай, Германия, Италия, Канада, Швейцария, Швеция, Белгия и САЩ, а през 2014 г. изнасят соло концерт в „Кенеди център“ във Вашингтон.

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини