Децата в лятната занималня „Лято в действие“ се включиха активно в отбелязването на Деня за безопасност на движението

Изображение 1 от 4

    Децата в лятната занималня „Лято в действие“ се включиха активно в отбелязването на Деня за безопасност на движението, използвайки разнообразните ресурси, предоставени от Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ (ДАБДП).
    Различни дейности, които имат за цел да повишат осведомеността относно важността на безопасността на пътя, научиха децата на основните правила за движение по пътищата, като използване на предпазни колани, спазване на ограниченията на скоростта и правилно пресичане на пешеходните пътеки.
    Под формата на цветни картинки децата коментираха различни ситуации на безопасно шофиране и пешеходно движение.
    Като допълнителна активност в програмата децата организираха разнообразни състезателни игри по темата, което им помогна да запомнят важността на безопасността на пътя и ги насърчава да бъдат внимателни, когато играят навън.
    В седмичната програма на лятната занималня в нарочен ден на отворените врати, малчуганите посетиха полицията и пожарната. Запознаха се с основните функции на двете институции и ролята им за опазване на реда, безопасността за живота и здравето на хората.
    Ежедневните занимания на лятната програма имат за цел да помогнат на децата да разберат и запомнят важна информация по забавен и ангажиращ начин, като участват в интерактивни игри , които стимулират реални ситуации. Това позволява на малчуганите да практикуват уменията си и да запомнят информацията по-добре.

     

    Източник: Perunik.COM

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини