Свещеноиконом Николай Величков поема храма в гробищния парк на Кърджали


    Съобщение!
    До жителите на Община Кърджали.
    Уважаеми жители на Община Кърджали, със заповед на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай съм назначен за председател на ЦН при Църква "Св. Архангел Михаил", която се намира в Гробищен парк Кърджали.
    Изготвил съм график за дежурен свещеник, който свещник да е на разположение на Гробищен парк Кърджали през всеки ден от седмицата, при необходимост да се извърши Опело на покойник, Панихида или Трисагий. Графикът е представен в Пловдивска митрополия за съгласуване и благословение.
    Основните свещенослужители са йереите от Кърджали, ик. Николай Величков, свещ. Петър Гаренов и свещ. Кирил Делчев. При желание на миряните може да се покани всеки каноничен свещеник от Хасковска духовна околия, след съгласуване с дежурния свещеник.
    Всяка събота в храма ще отслужвам Св. Литургия, а след нея обща Панихида за нашите покойници. В тези служби всеки ще може да запише за поменаване имената на своите православни покойници. Началото на тези служби ще е от 06.07.2024 г.
    За уточняващи въпроси по гореописаното или други свързани с графика, опелата или какво да направим при случай на покойник тел. за връзка: 0876 95 20 95 - свещеноиконом Николай Величков.
    Свещеноиконом Николай Величков

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини