Въвеждат режим на водата в Радомир

Режим на водата въвеждат в Радомир. Заповедта ще бъде готова още днес, заяви градоначалникът Кирил Стоев. Заради честите аварии по довеждащия водопровод водоподаването в града е нарушено.

„12 аварии е имало по водопровода само от петък досега. Половината град е без вода“, алармира кметът.


„Съгласно подготвената заповед за въвеждането на режим, временно вода ще се подава от 17.00 до 22.00 часа за всички части на града, а през останалото време водата към мрежата ще се спира, за да може да се резервира. „Ако има достатъчно вода в резервоарите, режимът няма да бъде спазван“, посочи Стоев. Заради кризисната ситуация на проведеното днес заседание на ОбС е взето решение за възстановяване на аварийното водоснабдяване на Радомир от „Врелото“, което бе спряно по време на водната криза в Перник.


„Трябва „Басейнова дирекция“ - Благоевград – Западнобеломорски район да даде разрешение да се скъсат пломбите на помпената станция и да започне използването ѝ, което ще е най-вероятно до средата на август, докато се пусне довеждащият водопровод до Радомир“, допълни Стоев, цитиран от БНР.


Във връзка с честите аварии от ВиК Перник изтъкнаха, че 80% от трасето на новия водопровод е готово и в понеделник може да се направи превключване и да започнат изпитания по него. Веднага щом това се осъществи, тази част от водопровода ще може да влезе в експлоатация. Междувременно Кирил Стоев разпореди раздаване на вода за жителите на Пчелинския квартал, които са най-потърпевши от безводието.

 

Източник: Фрогнюз

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини