Повече от шестдесет деца от Радомир имаха възможност да посетят фестивала "Ало Космос. Говори България"

Изображение 1 от 5

    Повече от шестдесет деца от Радомир имаха възможност да посетят фестивала "Ало Космос. Говори България".
    Посещението се осъществи в рамките на лятната занималня за ученици от 1 до 4 клас, организирана от Община Радомир, ЦПЛР-ОДК, Общински исторически музей, Народно читалище "Напредък-1895" и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.
    Децата се потопиха в света на науката и космоса чрез различни демонстрации и интерактивни активности. Те имаха възможността да участват в научни работилници и да се запознаят с теми като черните дупки и телепортацията.
    Участието в събитието им предостави вдъхновение и нови знания, които могат да развият техните интереси и мечти за бъдещето.
    Фестивалът "Ало Космос. Говори България" се провежда за четвърти път, организиран от Атлантическия клуб в България и STEAM and Space Cluster Bulgaria, събитието бе подкрепено от Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката. Това е първото участие на деца от Радомир в събитието.
    Фестивалът включваше множество вълнуващи активности и демонстрации, насочени към популяризирането на науката и космоса сред младите хора. Децата имаха възможността да участват в научни работилници, интерактивни изложби, и да се запознаят с различни теми като черните дупки, телепортацията, квантовото криптиране и пътешествието във времето. Събитието предостави уникалната възможност за младите посетители да се вдъхновят и да мечтаят за изследването на Вселената.
    Лятната занималня е целодневна и ще продължи до 19 юли. От месец юли до края на август ще бъдат проведени още две занимални, насочени към децата и младите хора в малките населени места. По предварително обявен график в села от община Радомир ще бъдат проведени различни тематични занимания под наслов „Ваканция на село“, част от темите са с превантивна насоченост, а занималнята се организира съвместно с РУ на МВР – Радомир и Пожарна безопасност и защита на населението – Радомир.

    Източник: Perunik.COM

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини