Маратон на българското кино пред Двореца на културата в 21:30 ч. тази събота /29.06/

„13 годеница на принца“ и „Крадецът на праскови“ ще са филмите, които ще открият маратона на българското кино пред Двореца на културата в 21:30 ч. тази събота /29.06/. Общо 24 класики на родното кино ще бъдат показани пред Двореца на културата и читалище „Васил Левски-1968г." в село Рударци от 29.06 до 06.07 включително. Прожекциите, които са част от XXI Международен фестивал на късометражното кино са безплатни и ще започват всяка вечер в 21:30 ч. на откритото пространство пред Двореца на културата и от 19:00 ч. в обновения киносалон в читалището в Рударци.
В неделната вечер, отново от 21:30 ч. перничани ще могат да гледат „Рицар без броня“ и „Брачни шеги“ . В първия ден на юли пък ще бъдат показани два от най-обичаните български филми „Рицар без броня“ с участието на Апостол Карамитев и , „Господин за един ден“ с незабравимия Тодор Колев в главната роля. На 02.07 и 03.07 от 21:30 ч. и 23:00 ч. перничани ще могат да се насладят на „Изпити по никое време“, „Момчето си отива“, „Куче в чекмедже“ и „Разводи, разводи“. В четвъртък /04.07/ ще бъдат прожектирани „С деца на море“ и „Маневри на петия етаж“, събрал големите български актьори Стефан Данаилов, Антон Радичев и Велко Кънев. Петъчната вечер ще предложи драмата „Да обичаш на инат“ и „Осъдени души“, създадена по едноименния роман на Димитър Димов. В последната киновечер пред Двореца на културата комедиите „Любимец 13“ и „Привързаният балон“, събрали десетки обичани актьори на едно място ще поставят финал на XXI Международен фестивал на късометражното кино.
След като бе основно ремонтиран киносалонът на читалището в с. Рударци за първи път от години ще предложи филмова програма на жителите и гостите на населеното място. В дните на фестивала от 19:00 ч. там ще бъдат показани филмите: „Бон шанс, инспекторе!“, „Тримата от запаса“, „Преброяване на дивите зайци“, „Лачените обувки на незнайния воин“, „Не си отивай“, „Комбина“, „Петък вечер“ и „Специалист по всичко“. В този ред ще бъдат прожектирани по едно заглавие всяка вечер.
21-вото издание на един от най-престижните международни фестивали за късометражно кино IN THE PALACE ще се проведе от 29 юни до 6 юли в град Перник. Селекцията на фестивала включва 165 филма от цял свят, които ще се борят за наградите в различни категории, определени от международно жури и публиката. Домакин на всички събития ще бъде Дворецът на културата в град Перник.
Фестивалът се организира от Фондация „Международен фестивал за късометражно кино IN THE PALACE“ и Фондация „Култура Перник“ и е подкрепен от ИА „Национален филмов център“, Национален фонд „Култура“ и подпрограма МЕДИА на програма „Творческа Европа“ на Европейската комисия.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини