Общинският съвет прие нови цени на таксиметровите услуги в Кърджали

С решението на общинския съвет цените на таксиметровите услуги в Кърджали скачат почти двойно. Минималните цени за км. разстояние от 40ст. дневна и 50ст. нощна тарифа стават съответно 80ст. дневна и 90ст. Максималните цени от 85ст. дневна и 1лв. нощна се повишават на 1.20лв и 1.40лв. за км разстояние.

Темата за новите цени на таксиметровите услуги предизвика дебати в общинския съвет. Според Даниела Петрова от „Възраждане“ увеличението е драстично и не трябва да се прави веднага. Тя даде предложение цените на километър пробег да се увеличат вместо на 80ст., да бъдат на 60ст., за километър и вместо 1.40лв. цената да бъде 1.10лв. Така направеното от нея предложение обаче не бе прието.

„Аз искам да апелирам към тези фирми, вдигайки тези цени да помислят за качеството на услугите, които предлагат“, заяви Теодора Каракостова от групата на БСП.

„ Таксиметровите компании правят така или иначе каквото си искат. Колко от вас са сигнализирали НАП или община, или данъчни инспектори, затова че ви взимат такса от 4лв. от точка до точка? Ако искате да се промени качеството или таксиметровите шофьори да бъдат честни, трябва да се иска касова бележка и когато не дадат такава да се сигнализира в НАП“, посочи Есен Устренска също от БСП.

От групата на ГЕРБ заявиха, че би било добре да има консенсусно решение, което да обслужва всички. Според Радослав Милев от групата на ПП/ДБ дебатът по тази точка е безсмислен, тъй като общинският съвет не може да контролира дейността и нередностите в бранша и приемането на тези цени е чиста формалност, още повече, че те работят по свои собствени правила.

„Идеята за вдигането на цените е за да се узакони или да се даде един вид мотивация да се ползват тарифите и апаратите за издаване на касови бележки.За съжаление каквато и да е цената, в Кърджали си работят по някакви си техни правила“, посочи кметът Ерол Мюмюн.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини