Испанската ''тики-така'' хипнотизира Италия за 1:0

Испания надви европейският шампион Италия с 1:0 в среща от група „В“ на Евро 2024. Селекционерът на Скуадра адзура Лучано Спалети заложи на абсолютно същия състав от мача с Албания, но в големи моменти от срещата на „Фелтинс арена“ неговите възпитаници сякаш отсъстваха от терена. Двубоят започна във вихрено темпо, при което крилата на Ла Фурия Нико Уилямс и Ламин Ямал преодоляваха с лекота италианската отбрана. Още във 2-рата минута Джанлуиджи Донарума трябваше да показва класа, спасявайки удар с глава на Педри.

Стражът на ПСЖ продължи в същия дух и се оказа последна преграда пред изстрелите на Уилямс и Фабиан Руис. Действията през първата част се развиваха изцяло в италианската половина и едва в нейния край Федерико Киеза отправи първия опасен удар по посока на вратата на Унай Симон.

Въпреки появата в игра на Брайън Кристанте на почивката, Испания отново владееше средата на терена и при една от многобройните си комбинации Педри се озова на стрелкова позиция, но прати топката покрай вратата. Нищо обаче не можеше да спаси италианците в 55-ата минута когато центриране на Уилямс отляво бе засечено от Рикардо Калафиори в собствената му врата.

Крилото от ганайски произход можеше да реши всичко в срещата в 70-ата минута, но удара му се отби от горната греда. Въпреки че в заключителните минути италианците значително подобриха представянето си, те така и не стигнаха до чисто положение, което да им донесе точка, а вместо това Донарума трябваше да спасява удара на резервата Айосе Перес.

По подобие на всички останали срещи от деня, двубоят между Испания и Италия започна с минута мълчание в памет на Герхард Айгнер. Някогашният генерален секретар на УЕФА, по чието време Купата на европейските шампиони се превърна в днешната Шампионска лига, почина на 80-годишна възраст.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини