Традиционният събор в местността „Манастирчето“ по случай християнския празник „Възнесение Господне“ събра жители и гости на града

Изображение 1 от 6

    Традиционният събор в местността „Манастирчето“ по случай християнския празник „Възнесение Господне“ събра жители и гости на града.
    Тази година курбанът беше приготвен на място, в близост до манастира, преди изгрев слънце. Усилията на организаторите бяха високо оценени от присъстващите, които се насладиха на вкусна храна и запомниха деня, като още един специален повод за събиране на общността.
    Кметът Кирил Стоев отправи своето приветствие към хората, като им пожела здраве, благоденствие и да запазят духа на единство и другарство, които са толкова важни за нашата общност.
    Денят започна с водосвет за здраве, изпълнен от църковното настоятелство при храм „Св. Димитър“. За доброто настроение на всички присъстващи се погрижи фолклорният изпълнител Антонио Симеонов.
    Честването на Спасовден в Радомирско е прекрасен пример за приемственост и традиция, очаквани и почитани всяка година от жителите на града и много от селата в общината.

    Източник: Perunik.COM

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини