Части от Хасково отново на водоноски

    Части от Хасково отново са на водоноски. Причината е голяма авария в помпена станция Юг. Проблемът е възникнал около 19:00 часа вчера. Оттогава досега служители на ВиК-Хасково се опитват да отстранят проблема. Засегнати са кварталите Хисаря, Младежки хълм, Тракийски и Овчарски. Надеждите са в късните часове на денонощието да се възстановят помпените агрегати и да започне напълване на водопроводната системата.

    Заради аварията на места в Хасково има поместени водоноски. Единият автомобил бе на паркинга зад статуята на Пресвета Богородица.

    „Екипи на дружеството веднага отидоха на място след възникването на аварията, цяла продължаваше работата, както и сега. Монтирахме нов спирателен кран вътре в помпената станция, днес продължаваме с подмяна на тръбната разводка, за съжаление при самия теч има и намокрени кабели, и помпените агрегати също намокрени. Това ще забави работата. След като отстраним повредите, ще започнем поетапно пускане и напълване на водопроводната система, това трябва да стане много бавно, тъй като има опасност от аварии след възстановяване на водоподаването“. Това коментира управителят на ВиК-Хасково. инж. Божидар Желязков.

    Той допълни, че водоноските ще са разпределени на различни места. Това ще става по график, поместен на сайта на ВиК-Хасково.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини