Рисунка на ученичка от ОУ”П.Яворов” ще бъде експонирана в изложба в Народното събрание

Рисунка на ученичката от ОУ”П.Яворов”от Кърджали Дилек Феим ще бъде експонирана в изложба в Народното събрание.Ще бъде показана  и творба на дете от СУ”Й.Йовков”.Това съобщи за Кърджали бг вести директорката на кърджалийското школо Елена Янева.

Тя посочи,че на 06.03.2024г. Екип на Номинациите „Най-големият малък приятел на животните и природата“ проведе еко-театрален урок „Приключенията на слончето Слай" пред децата на ОУ „П. К. Яворов“. Слончето Слай успява да пребори трудности и страхове, за да спаси приятели, попаднали в различни еко-беди. Накрая всички решават да изненадат Слай с рисунки, посветени на неговите успехи.

Децата нарисуваха слончето Слай как спасява приятелите си: патето- от мазута в морето, рибката- от мрежата в реката и кравата-от боклуците на пасището. Техният учител Галина Топалова избра 12 рисунки и ги изпрати на комисия от специалисти от Фондация АФА- България, а те от своя страна ги качиха в социалните мрежи за номинация на най-добра рисунка чрез харесване. Рисунката, която получи най-много харесвания ще представи учебното заведение в Народното събрание на Петото юбилейно издание на националните еко-номинации „Най-големият малък приятел на животните и природата“ – BLFAN 23-24,разказа Янева.

Поздравления за авторите на рисунките от Гара Елин Пелин, Гоце Делчев, Добрич, Доброславци, Етрополе, Златица, Каварна, Карлово, Крумово, Куклен, Кърджали, Нови Хан, които определихте да представят на изложбата в Народното събрание учебните заведения - участници в петото издание на Националните еко - номинации " Най - големият малък приятел на животните и природата".Това сподели на страницата на ОУ”П.Яворов” зам.-директорката по АСД Таня Найденова.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини