Пръскат срещу комари в Хасково на 8 и 9 юни

Ларвицидна обработка срещу комари ще се извърши в Хасково с препарата „Димилин 2 ТБ“, съобщиха от общинската администрация.

Площите, подлежащи на обработка, са заблатени територии - малки водоеми и напоителни съоръжения, намиращи се в покрайнините на града. На обработка подлежат 12 безоточни микроязовира и два основни напоителни канала, преминаващи през вилна зона „Кенана“ и северно от жп гара Хасково. Обработени ще бъдат всички зелени зони на града, в това число големите паркове „Кенана“, „Ямача“ и по поречието на реката по булевард „Илинден“.

„Димилин 2 ТВ“ са водоразтворими таблетки за унищожаване на ларвите на насекомите. Препаратът не застрашава пчелите и пчелните семейства от отравяне и е напълно безвреден за земноводни и риби. Той не влияе на възрастни организми.

Продължават и периодичните обработки срещу възрастните форми на комари и други насекоми. Тези дейности ще бъдат извършени през нощта с препарат „Цитрол 10/4 УЛВ“.

На 8 юни 2024 г. ще бъдат обработени площи в парк „Кенана“ и река Хасковска, а на 9 юни 2024 г.- парк „Ямача“ и малката река на булевард „Илинден“.

Биоцидите са включени в списъка с разрешените за употреба в България биоцидни препарати. Прилагането им ще бъде извършено от лицензирана за тази дейност фирма.

В тази връзка, Община Хасково информира всички пчелари, че за периода на действие на препаратите, е препоръчително да ограничат пчелите от паша. Ограничителният период е 7 дни след прилагане на препаратите.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини