Цветелина Георгиева от Ардино стана шампион на България при жените

Състезателката на СКТМ „Юнак“ - Ардино Цветелина Георгиева е новият шампион на България при жените за 2024 година. Във финалната среща Цветелина победи състезателката на варненския „Комфорт“ Мария Йовкова с 4:2. През уикенда в Панагюрище се проведе Държавното индивидуално първенство по тенис на маса за жени и мъже.

В индивидуалната надпревара Сиделя Мутлу спечели бронзов медал. На двойки другото острие на СКТМ „Юнак“ Калина Христова в тандем с Мария Йовкова извоюваха шампионската титла. В същата дисциплина Цветелина Георгиева и Сиделя Мутлу се окичиха с бронзовите медали.

На смесени двойки най-добър резултат показа Сиделя Мутлу, която в тандем с Ерен Бекир от отбора на „Стоянстрой“ (Пловдив) станаха вицешампиони. Цветелина Георгиева заедно с Йоан Величков от състава на СКТМ „Марек-Дигеста“ (Дупница) се класираха на трето място.

„Щастлив съм, че спечелихме титлата, която липсваше в нашата витрина – шампионската титла при жените. Горд съм с постигнатото от нашите момичета. Ардино отново се представи достойно на Държавното индивидуално първенство за мъже и жени като спечели 2 титли, 1 сребърен и 4 бронзови медала и с този показател отборът ни се нареди на първо място по брой спечелени медали сред всички участници. Честито на всички! Това е един дългоочакван и общ успех на ардинци“, заяви треньорът на СКТМ „Юнак“ Бейхан Емин. Той изказва своите сърдечни благодарности към ръководството на общината в лицето на кмета Изет Шабан за подкрепа и за доверието към неговата работа.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини