Втори сингъл от новия албум на Ник Кейв – „Frogs“

Австралийският рок музикант, писател, поет, актьор и абсолютен титан Ник Кейв, е пред издаване на 18-я си студиен албум. Очакваме го в края на лятото – 30 август е точната дата. Албумът е озаглавен „Wild God“ (Диво божество), а вече е наличен и втория сингъл от него. Става дума за песента „Frogs“ (Жаби), която е доста по-жизнерадостна и весела от първата. 

И така – Nick Cave and the Bad Seeds се завръщат в светлините на прожекторите с второто си парче от дългоочаквания албум, след едноименната песен „Wild God“, която получихме в началото на март.

В тази песен е налице доста богат, психеделичен инструментал и над всички се извисява култовия тенор на мистър Кейв. Много страстна и жива композиция. Наличен е и оркестър, който покачва залозите и превръща „Frogs“ в мелодрама. В парчето има и много библейски препратки. Ник Кейв започва песента с препратка към децата на Адам и Ева – Каин и Авел. Ето какво разказва самият фронтмен на групата:

„В това парче просто има едно изобилие и богатство, един разкош. И всичко това е в такива количества, че просто слага огромна усмивка на лицето ми.”

Доста хубаво описание на песента. Ник Кейв е също така продуцент, заедно с Уорън Елис.

Още веднъж – „Wild God“ e 18-ти студиен албум за големия артист. Първи нов албум за групата от 2019 година, когато излезе „Ghosteen“. Като гост музиканти са поканени Луис Алмау и Колин Грийнууд от Radiohead.

Източник: www.zrock.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини