14-годишните на АРДА Кърджали - 4-ти в България!

Изображение 1 от 4

    Капитанът на отбора Милко Багдасаров е обявен за най-добър нападател

    Волейболистите – момчета до 14 години, на ВК АРДА се класираха на престижното 4 място в България, а капитанът на отбора – Милко Багдасаров младши бе обявен за най-добър нападател на Държавното първенство. Това стана на завършилите финални турнири на републиканското първенство по волейбол за момчета в тази възрастова група.

    Отборът на АРДА Кърджали бе воден от треньора Младен Кавалджиев и президента на клуба Милко Багдасаров, който присъства на всички мачове на тима. Финалният турнир се проведе в две фази. В първата се състезаваха 3 групи по 6 отбора, като нашите момчета със силната си игра в Смолян спечелиха квотата за първите 6 най-добри отбора в страната.

    Битките във финалната шестица се разиграха в Стара Загора, където кърджалийските волейболисти започнаха колебливо и със загуба на първите 3 срещи срещу отборите на Исперих, Ябланица и ЦСКА. Категорично обаче победиха домакините от Берое Стара Загора и в четвъртия решаващ мач за 4-то място, надиграха силния отбор на Люлин София, с което заеха престижното 4-то място. С това нашите момчета защитиха доброто име на волейболната школа на АРДА – Кърджали.

    Ето и имената на успешния отбор: треньор Младен Кавалджиев, Милко - обявен за най-добър нападател на Държавното първенство, Емир, Онур, Алекс, Иван, Барту, Данчо и Иван. Поздравления за всички тях!

    Предстоят финалите на момчетата до 16 г., водени от треньора Елин Карабашев. Очаква се да бъде обявено къде ще се провеждат финалните мачове, като ВК АРДА също е подал заявка за домакинство. Ръководството на клуба очаква силна игра и достойно представяне, за да се затвърди присъствието на ВК АРДА като школа за спортни таланти. Припомняме, че от тук излязоха волейболисти като Георги Татаров - играч в националния отбор на България, и много други спортисти, които се състезават в престижни отбори у нас и зад граница.

    Теодора ТЕНЕВА

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини