„Огънят на Анадола“ избра Кърджали за част от лятното си турне

Легендарната танцова формация от Турция включва България в световната си обиколка по повод 25 години на сцена

Световноизвестният турски танцов състав „Огънят на Анадола“ кани жители и гости на Кърджали на магичен шоу-спектакъл през август. След Китай, САЩи Канада, едни от най-бързите танцьори в света ще посетят отново България.

„Огънят на Анадола“ избра да гостува в Кърджали, при това с две дати – 8 и 9 август, в „Арена Спартак“.

Танцовият феномен, създаден и ръководен от хореографа Мустафа Ердоган, обещава запомнящо се изживяване. Трупата ще представи своя най-популярен едноименен спектакъл, който е обновен специално за летни сцени.

Провеждането на грандиозното събитие в Кърджали е благодарение на кмета на община Кърджали Ерол Мюмюн, който оказа ценна подкрепа и съдействие, информират организаторите.

През август „Огънят на Анадола“ ще гостува също в Шумен (2 август), Велико Търново (3 август), Варна (4 август), Бургас (5 август) и Пловдив (6 август).

Българската публика ще се потопи във великолепие, огън, страст и културно многообразие – красива танцова приказка за хилядолетната история на Мала Азия. Трупата очаква с вълнение тази среща, тъй като в края на 2023 г. беше посрещната изключително топло у нас по време на спектаклите ѝ в София и Варна.

За добрата организация и тази година ще се погрижат от Vienna Trend Events. Билети за предстоящите дати и повече информация ще откриете в сайта на организатора: www.vienna-trend-events.com

Танцовият проект на Мустафа Ердоган е създаден през 1999 г. и първоначално е наречен „Султаните на танца“. По-късно става известен с името „Огънят на Анадола“. В най-известния спектакъл на трупата, носещ същото име, е събрано фолклорното богатство на народите от Мала Азия. В него се преплитат съвременност и традиция в танцовото изкуство.

Това съобщиха от Пресслужбата на Община Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини