Пътешественици от Езиковата гимназия с виртуално пътуване през световете

Изображение 1 от 3

    По време на Иновативната седмица в ЕГ „Христо Ботев’’ с тема ,,Светове и времена“ учениците от 10.б клас подготвиха впечатляващ проект - „Пътешественици”. В него те представят своето виртуално пътуване през различните светове и времена.
    Разделени на групи, те изготвиха 3Д модели на различни светове.
    Първият 3Д компютърен модел е на Перперикон, по образец на изложения макет във фоайето на Община Кърджали.
    Перперикон е древен скален град, представляващ планински масив, в който всяка педя от скалната повърхност е била обработена от човешка ръка. Посетителите навлизат в един мистичен свят, докосвайки се до древни цивилизации. Перперикон е символ на духовност, култура, антична история и много мистики. Именно затова учениците решиха да създадат този модел с цел популяризиране на тракийското светилище.
    Вторият 3Д модел е проект на „Музей на Чаплата”, който да бъде разположен в центъра на град Кърджали до естествено образувалата се чаплова колония там. Тя е уникална, защото е местообитание на много редки и защитени видове. Подобна колония в Европа има в пределите на зоологическата градина в Берлин, но тя е изкуствено създадена. Все по-популярна става идеята дивите животни да бъдат защитени в своята естествена среда на живот. Именно поради тази причина, ботевците решиха да популяризират уникалното богатство в центъра на града.
    Учениците проектират сградата да бъде под формата на чапла с разперени крила. Предвижда се в музея да има зала с експонати, обучителен център, магазин за сувенири, тераса, оборудвана с телескопи за наблюдения на колонията.
    Проектът за музея и мерките за опазване и защита на колонията, учениците ще предложат на среща с представители на общината. Проектът "Пътешественици" не само демонстрира креативността и знанията на учениците от 10.б клас, но и подчертава значението на опазването на културното и природно наследство на област Кърджали и България.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини