Хаити снема вярата си в България

В Хаити вече гледат по друг начин на помощта, която идва от България.

Електронното издание "Хаити прес нетуърк" разпространи информация за задържана в Румъния пратка хероин в камион. Той трябвало да превозва хуманитарна помощ от България за Хаити. 

Под заглавие "Някои печелят от нещастието на Хаити за да транспортират дрога" изданието информира за „килограми хероин, заловени от румънските власти в събота на български тежкотоварен камион, превозващ помощи за Хаити".

Полицаите, придружени от куче за борба с наркотици, са открили няколко пакета, съдържащи дрога, разпръснати в бутилките на спирачната система, цитира изданието съобщението на румънската полиция. Френският вестник „Фигаро“ уточнява, че камионът е пътувал от България за Белгия, допълва БНР.

Според руското Интернет издание „Правда.ру“ пакетите с наркотика били скрити в спирачната система на автомобила. Изданията допълват, че задържаният български гражданин може да получи присъда до 25 години затвор.

Българският шофьор, превозвал хероин в камиона с помощи за Хаити, е бил задържан при съвместна операция на българската и румънската полиция, съобщи говорителят на МВнР Весела Чернева. Тя обясни, че мъжът е задържан на ГКПП Вършан на границата между Румъния и Унгария. Той е бил следен от тръгването му от България, през цялата територия на Румъния до залавянето му на границата, обясни Чернева.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини