САЩ са заплашени от нова криза

Президентът на САЩ е доволен. Мерките за подпомагане на икономиката, разработени от неговия екип, на стойност 787 милиарда долара ще позволят на американците да се защитят от кризата. В своето обръщение по повод първата година след приемането на закона за стимулиране на икономиката Обама за пореден път обеща, че неговата администрация ще направи всичко възможно за връщането на нормалната ситуация.

По-рано Белият дом представи доклад, в който се посочват първите успехи. В доклада се подчертава, че е избегнато повторение на Великата депресия и , че през 2010 година може да бъдат създадени 1,5 милиона работни места. В същото време не само републиканците, но и мнозинството от обикновените американци, забелязаха, че не се споменава нищо за реалните икономически успехи. Вместо конкретни цифри за пореден път има само възторжени изказвания и планове за бъдещето, отбелязва "Российская газета".

А от всичко изглежда, че за Белия дом е много по-важно изразходването на стотици милиони долари за разполагането на ракети първо в Румъния, а след това може би и в България, вместо погасяването на огромния дефицит в пенсионната система, коментира вестникът.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини