Слагайте веригите

Всички автомобили трябва да се движат с вериги в област София, предупреди Агенция „Пътна инфраструктура”. Товарните автомобили трябва да са без ремаркета и полуремаркета.
От агенцията съветват да не се тръгва на път, ако не е наложително.  

Заради снеговалежите обстановката в Софийско е тежка. Снегорини чистят на Владая, на Ботевградско шосе и на Северната дъга. На места КАТ спира превозните средства на определени периоди, за да мине снегопочистваща техника.
 
Затруднен е достъпът на автобуси до някои от последните спирки, които са в Южната дъга.

На магистрала „Тракия” е затворена в участъка Карнобат–Бургас заради ураганен вятър и снегонавявания. Въведен е обходен маршрут през Карнобат–Айтос–Бургас. Движението по магистралата ще бъде възстановено в рамките на три часа.

Столицата е проходима при зимни условия. Необходимо е повторно почистване на улиците заради обилния снеговалеж.

„Движението е затруднено от тежката зимна обстановка, но няма някаква извънредна обстановка. Нямаме прекъсваниа на ток. Градският транспорт се движи със закъснения. Предприемаме и допълнителни мерки, като на местата, където има най-големи задръствания, ще затваряме движението, ще почистим и ще отворим отново движението”, съобщи заместник-кметът Мария Бояджийска, цитирана от „Фокус“.

Снегопочистващите фирми работят с пълен капацитет и не са спирали от снощи. По някои линии градският транспорт закъснява с 30-40 минути.

Над 15 автомобила са издърпани тази сутрин от екипи на Гражданска защита в Добрич.
 

Автобус с осем пътници по линията София–Силистра е закъсал тази нощ около 3,30 часа край Тутракан. С верижна машина и трактор автобусът е изтеглен и се е придвижил до автогарата в Тутракан. Няма пострадали хора.

Временно е затворен пътят Мъглиж–Гурково, където има силен страничен вятър, снегонавявания и аварирали автомобили. За изтеглянето на катастрофирали товарни автомобили временно е затворен и пътят Гурково–Нова Загора.

Микробус с 11 души се е преобърнал на Околовръстния път от Сливен за Ямбол. Няма тежко пострадали при пътния инцидент, с леки наранявания са четирима, съобщиха от МВР.
Други два автомобила са закъсали в преспите на път за Карандила. В колите има 8 души, които са блокирани от 3,00 часа тази нощ. Гражданската защита помага на колите да излязат от преспите.

Джип се е преобърнал на моста край пловдивското село Поповица и е паднал в река Чекерица. Водачът Деян Стоянов е загинал намясто, съобщиха от Областното пътно управление. Вероятна причина за трагедията са натрупалата снежна покривка и заледяванията по пътя, каза говорителят на ОПУ Красимир Щерев.

От вчера следобед в Пловдивска област снеговалежите не спират. Екипите на Гражданската защита са се отзовали на сигнали за над 30 паднали дървета, които са отстранили, за да не пречат на движението.

Шест села в Пловдивско са без ток заради прекъснати електопроводи, а село Ръжево Конаре, община Калояново, е без ток и без вода.

Транспортният график в Пловдив и в областта е нарушен. Междуградските автобуси се движат с огромни закъснения.

Целият наличен състав на общинската фирма „Чистота” е на улицата и се опитва да се справи с проблема, каза управителят Радослав Кошински.

Ако положението продължи да е така трагично, ще се обсъди вариантът да се обяви извънредна ситуация. Въпреки че основните булеварди и улици на Пловдив са почиствани цяла нощ, снегът не спира и отново натрупа снежна покривка около 30 см. Температурите са около 0 градуса.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини