Сняг и виелици през уикенда

 През нощта срещу събота облачността ще се увеличава и в съботния ден над цялата страна ще бъде облачно. Минималните температури ще бъдат от минус 7 до минус 2 градуса.


Още сутринта от запад ще започнат превалявания. В северозападните райони те ще са от сняг, а в югозападните - от дъжд и сняг. През деня преваляванията ще обхванат цялата страна. Температурите ще бъдат от минус 1 до плюс 4 градуса.

През нощта срещу неделя преваляванията в западната част на страната ще прекъсват и на много места ще спрат, но в източните и, особено североизточните райони, те ще продължат и ще се усилват. Там ще духа умерен и силен вятър, отначало от югоизток-изток, а впоследствие от изток-североизток.

Приморската част на Добруджа отначало валежите ще бъдат от дъжд, а над останалите североизточни райони - от дъжд и сняг, но с обръщането на вятъра от североизток-изток на все повече места дъждът ще преминава в сняг. В неделя и през нощта срещу понеделник са възможни снежни виелици и сериозни проблеми по пътищата на областите Силистра, Добрич, Разград, Русе и Търговище.
По ниските части на Тракия и югоизточните райони преваляванията ще бъдат предимно от дъжд до по-късните часове на неделния ден.
В понеделник преваляванията постепенно ще спират, най-късно в крайните източни райони, а облачността от запад на изток ще се разкъсва и намалява.

Над планините в събота и неделя ще бъде облачно и още от сутринта от запад-югозапад ще завали сняг. Видимостта ще бъде намалена. По билата и върховете ще духа силен вятър от юг-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 2 градуса, на 2000 метра – около минус 5 градуса.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини