В началото на декември стартира Коледния базар в Кърджали

Коледният базар  в центъра на Кърджали ще отвори врати  в началото на декември. В 15 дървени къщички с коледна украса местни производители и търговци  ще имат възможност да изложат  своята продукция - пчелни продукти, млечни изделия,коледни сладки,  различни сувенири, играчки, както и традиционното греяно вино и скара. Базарът ще работи от началото на декември до  Нова година.

В района на базара в седмицата преди Коледа на открита сцена ще има музикални изпълнения на състави от учебни заведения и културни институции.  За да се  осигурят настроение  и приятни емоции на гражданите и гостите, всекидневно ще звучи подходяща музика.

В две от къщичките на коледния базар детските градини, училищата и социалните услуги в Кърджали ще могат да излагат свои ръчно изработени коледни изделия. Те ще се продават с благотворителна цел.

 В останалите 13 къщички  каним местни производители и търговци да предложат продукти  и стоки с коледна тематика. Желаещите да се включат в Коледния базар  трябва да подадат заявление  в Информационния център на общината   до 20 ноември 2023г. За повече информация  - тел.0361 67366.

Това съобщиха от Пресслужбата на Общинска администрация в Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини