Проектът за обход на Чепеларе ще се актуализира, разделят трасето на четири участъка

Изображение 1 от 4

    Нова обществена поръчка ще се обявява през 2024-та за обходния път на Чепеларе, съобщи областният управител на Смолян Захари Сираков. "През 2024-та се планира да се обяви обществена поръчка с предмет определяне на изпълнител за изготвяне на технически проект и строителство на обект "Обходен път на град Чепеларе". Ще бъде разделен на четири участъка и тръжната документация за стартиране на поръчката е в процес на подготовка. Т.е. с новия бюджет
    евентуално в началото на 2024-та година ще бъдат предприети необходимите стъпки", каза Сираков.
    Сега през центъра на Чепеларе минава целият трафик от Пловдив за Пампорово и Смолян. Движението е изключително натоварено, по данни на общината на ден преминават над 5000 автомобила. Затова строителството на обходен път е много важно. Технически проект за обхода вече е правен, но той трябва да се актуализира. "Там има малко изменение на трасето и други нормативни изисквания, които при изработването на стария проект са били действащи и сега вече е необходимо проекта да се актуализира. Затова са предприети действия за ново обявяване на нова обществена поръчка", допълни областният управител.
    Проблеми има и с отчуждаването на частни имоти. "Има част от имотите, които явно като съвпадат с трасето на отделния участък няма да бъде необходимо актуализация или ще бъде съвсем малка актуализацията на проекта. А в останалата част, където е необходимо ще се разширява трасето, тангенти, осови линии, експертите да си го определят. За някои имоти има отчуждаване, но не е завършена цялостната процедура по отчуждаване на цялостното трасе", каза Захари Сираков.
    Според официалната информация на община Чепеларе до момента са обезщетени собствениците на 87 от общо 103 имота по трасето на обходния път.

     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини