До края на годината изготвят тръжни процедури за пътя Смолян-Рудозем

За да се осъществи ремонта на пътя Смолян-Рудозем, трябва да приключат тръжните процедури, съобщи областният управител Захари Сираков. Той е получил уверение от Пътната агенция, че това ще се случи най-късно до края на годината. Технически проект за ремонта на пътя Смолян-Рудозем е изработен още през 2021-ва година. Той обхваща общо 22 километра.
"През 22-ра година е избран изпълнител за строителния надзор, т.е. имаме проект, имаме избран изпълнител на надзора. Същинският договор за извършване на СМР, реално за започване на работа, в момента не е подписан. Повече от година тече процедурата, каза областният управител
Изобрът на изпълнител е блокиран от жалби в Комисията за защита на конкуренцията и след произнасяне на Върховния административен съд, тръжната процедура е подновена.  Но към настоящия момент още нямаме избран изпълнител за строително-монтажните работи. Областният управител е получил уверението на АПИ, че в най-кратки срокове процедурата ще бъде завършена.
" След което, евентуално  съдебен контрол на решенията, ако има обжалване, там вече няма кой да прогнозира", допълни Сираков.
 Така реалните ремонтни дейности ще започнат чак догодина.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини