За Деня на донорството сградата на Общинска администрация светва в зелено

Днес отбелязваме Европейския ден на донорството и трансплантацията на органи, тъкани и клетки. Мотото на инициативата тази година е „Твоето настояще е тяхното бъдеще!“, а основната цел е да се повиши обществената информираност за смисъла и значението на донорството и трансплантацията като възможност за спасяване на човешки животи.В знак на солидарност 19 български общини, сред които и Смолян, едновременно (от 19.15 ч. до 20.15 ч.) ще осветят фасадите на свои емблематични сгради или обекти в зелена светлина – цветът на донорството и трансплантацията. В Община Смолян ще бъде осветена сградата на Общината.
В периода 16 - 26 октомври доброволци на Българския младежки Червен кръст ще разпространяват информационни материали във всички областни градове на страната.
Инициативите на ИАМН за популяризиране на смисъла и значението на донорството и трансплантацията ще продължат и през месец ноември.В България, към 6 октомври, своя втори шанс за живот очакват 849 български граждани. От началото на годината до момента в страната успешно са реализирани 17 донорски ситуации, дали шанс за живот на 42 души. Освен това са извършени и 141 трансплантации на хемопоетични стволови клетки и 685 тъканни трансплантации.

 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини