Детска приложна студия "Слънчице” отвори врати

Изображение 1 от 2

        На 05.10.2023г. отвори врати Детска приложна студия "Слънчице". По стар български обичай бяха посрещнати първите посетители, изявили желание да развиват своя талант.   

        Специални гости на откриването бяха г-жа Ана Николова – секретар на общината и г-жа Радослава Ставрева – заместник-кмет на Община Първомай, която поздрави децата и ръководителите като им пожела да творят с вдъхновение, да участват в конкурси и пленери и винаги да печелят награди.

        Дългогодишният ръководител на студията  г-жа Зорка Каразапрянова с трепет разказа за началото и първите завоювани отличия на нейните възпитаници.

       Занятията ще се провеждат в Търговски център "Спектра" -  на първия етаж,  в просторна и светла среда, с обособени кътове за рисуване на малките художници.  

        Уроците по рисуване ще ръководят г-жа Зорка Каразапрянова /педагог/ и г-жа Йорданка Янкова /художник/.

        Чрез заниманията децата ще имат възможност да се запознаят с различни материали и сами да избират какво и как да рисуват. Освен рисуване, малките творци ще трупат знания, свързани с цветовете, формите и сръчности, свързани с развитието на фината моторика чрез направата на кукли от художествени произведения. 

        Предвидени са посещения и уроци по рисуване за деца от община Първомай на възраст до 18 години.

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини