Машиностроителната компания „Кяшиф”работи с последно поколение металообработващи машини, купува най-доброто от „Мазак”

       Машиностроителната компания „Кяшиф” ,със седалище в Джебел работи с последно поколение металообработващи машини, като купува най-доброто от водещият производител в света японският гигант „Мазак”.Нашите машиностроители, специализирани в производството на хидравлични цилиндри, имат за приоритет постоянното технологично обновление. Това ги държи на върха в Европа.

      Клиентите ни се интересуват на първо място от технологичните ни възможности. Обикалят заводите на фирмата с часове и питат за всеки детайл. Едва тогава сключват договори и възлагат поръчки. Изнасяме за всички страни от Европейския съюз и за Америка. Не можем да си позволим технологично изоставяне. Това сподели за Кърджали бг вести инж.Месру Кяшиф.

      Инженерите на фирмата посещават непрекъснато семинари за презентация на нова техника. Редовни са и на семинарите на „Мазак”. Набелязват водещите високотехнологични металообработващи машини, от които фирма „Кяшиф” има нужда и ги поръчват.

      Поръчваме машини само последно поколение, които позволяват висока производителност. Една нова машина трябва да замени поне три стари. Старите ги осъвременяваме и отново ги вкарваме в производство, казва Нурхан Джафер.

      Компанията „Кяшиф” използва над 40 високотехнологични машини на японския гигант „Мазак”. Средната цена на една от тях надхвърля един милион евро. От японската компания непрекъснато се интересуват от нови проекти с нас.Интересуват се  и от това „как се държат” в производствени условия техните машини и внасят подобрения, казва управителят и собственик на „Кяшиф” дипл.инж.Кяшиф Кяшиф. Вчера той посрещна делегация от инженери на японската компания и представителите й за България. На място те проследиха производствения процес от строящото се хале за големи цилиндри до лабораторията за тестване на готови изделия , оборудвана с мощни микроскопи последно поколение.

      Интерес проявиха Минко Ангелов от фирма „Бимекс”,която е представител на японската компания за България, така и Такуро Еномото от филиала на „Мазак” в Унгария.

      Произвеждаме малки, средни и големи хидравлични цилиндри. Развиваме нови мощности за големи цилиндри и гостите ни проявиха подчертан интерес към тях,отбеляза дипл.инж.Кяшиф Кяшиф.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Последни новини