"Да си мери приказките". Пеевски и Борисов заговориха за оставка на енергийния министър

Ако енергийният министър се е подписал под нещо, което е неизпълнимо, веднага ще му искаме оставката, заяви пред журналисти в парламента депутатът от ДПС Делян Пеевски. Повод за изказването му са думи на енергийния министър Румен Радев, че 7-те точки от споразумението, постигнато вчера в Народното събрание, са трудноизпълними.

Енергийният министър, първо, трябва да си мери приказките, вчера е бил, когато се готвеше споразумението, ако е имало нещо да каже, е трябвало да го каже. Ако е подписал нещо, което е неизпълнимо, веднага ще му искаме оставката и да си заминава, ако не се изпълни това, което сме подписали. Ние всички сме дали доверие към кабинета, но то не е безгранично, изтъкна Пеевски.

Той призова енергийния министър да дойде в пленарна зала и да обясни думите си.

Видяхме, че някои партии се набъркват в протестите - хората е хубаво да прочетат споразумението и да видят, че е техен плюс, когато го осмислят се надявам, че всичко ще е наред, каза още депутатът от ДПС.

По-рано лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също сходно реагира на думите на енергийния министър. Той припомни, че вчера си е сложил подписа, след като часове наред са водили преговори с миньорите и енергетиците.

"Или да си подаде оставката, или да дойде да обясни. Няма да си излагам партията заради аматьори", добави Борисов.

"Той (Делян Пеевски - бел. ред.) водеше преговорите и ги доведе до успешен край, колкото и да не се харесва на "умнокрасивите", както се наричат", заяви още лидерът на ГЕРБ, цитиран от Дарик.

Ние държим това, което бъде подписано, да бъде факт. В противен случай не можем да се изправим повече пред тези хора. Блокадите трябва да се вдигнат, ако парламентът гласува споразумението, посочи още лидерът на ГЕРБ.

По-рано Енергийна комисия одобри сключеното споразумение между миньорите, енергетиците и властта.

Преговорите и подготвянето на споразумението вчера отне седем часа, след което премиерът Денков и представители на ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС дадоха брифинг, в който заявиха, че протестите спират и съгласието с голяма част от представителите на миньорите и енергетиците е факт.

Днес има извънредно заседание в НС, на което се очаква депутатите да приемат сключеното споразумение.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини