Изправят пред "Темида" четирима иманяри, заловили ги да обикалят с металдетектор

Четирима мъже ще отговарят в съда по обвинения за противоправно търсене и извършване на теренни археологически разкопки или подводни проучвания по поречието на река Арда.  Делото е насрочено в Окръжния съд в Смолян, по обвинителен акт, внесен от Окръжна прокуратура – Смолян.

Четиримата мъже не са от региона. Досега и четиримата не са осъждани. Двама от тях са безработни, един е с основно, останалите са със средно образование.

А.М.С., А.Х.Б., Х.А.Б.  и А.Е. С. са забелязани на 18 юли 2022 г. на няколко места по поречието на река Арда, в землищата на селата Смилян, Кошница и Могилица да търсят археологически обекти с метал детектор, модел „Wave П”. Групата се движела из района с  БМВ 530 Д, собственост на друг мъж и управлявано от Х.А. Б.

Наказанието за подобно престъпление е лишаване от свобода от една до шест години и глоба от пет хиляди до петдесет хиляди лева.

От прокуратурата са поискали от съда, да им бъде отнет и метал детектора.

Гледали предаване по Ничия земя че в района на Могилица някакъв старец има имане.

Вдигат се с метал детектор, първо копаят до крепостта Калето до Кошница, нищо не намерили, после отишли до Могилица, където ги видял буден гражданин.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини