При всеки по-пороен дъжд е възможно на ул.Бяло море да се наводняват пак

Изображение 1 от 2
    Комисия описва щетите при пострадалите от наводнението на ул. "Бяло море" в Смолян
     Комисия от представители на "ВиК", общината, строителния надзор и фирмата изпълнител огледа щетите от наводнението на ул. "Бяло море" в Смолян. Хората ще бъдат обезщетени, но няма гаранция, че случилото се няма да се повтори, каза управителят на дружеството инж. Румяна Янчевска.
    Наводнението на улица "Бяло море" от миналата седмица не е първото, на 15 септември отново е имало такова в горната част на отсечката. Причината не е само дъжда и работата по колектора, категорична е инж. Румяна Янчевска.
    " Когато е строен колектора всички къщи, това са 29 сградни отклонения са заустени директно в колектора, което е недопустимо по всякакви норми. Значи трябва да има изграден канализационен клон, който да обере тези сградни отклонения и вече в някоя от шахтите да се включи към главния колектор. Това е основната причина за това, което се случи сега", каза Янчевска
     В кратки срокове не е възможно да се изгради такъв канализационен клон.
    " Затова и по нареждане на инженера и с наше съгласие всички сградни отклонения канализационни се върнаха отново в колектора. Пак казвам това е извън нормите и това е една предпоставка и за бъдещи такива случаи, което никак не е добре. И трябва да се предприемат действия заедно с общината да решиме по какъв начин и как ще се прави допълнителен клон.", допълни още Янчевска
    Междувременно, според управителя на "ВиК", трябва да се следи прогнозата за времето и когато е дъждовно фирмата-изпълнител на ремонта на колектора да не работи. 
    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини