В Борино вече е ясен новият кмет, само един се е кандидатирал

 

Кметът на община Борино вече е ясен преди да е започнала предизборната кампанията. Кмет на общината до 2027-ма година ще е сегашният Мустафа Караахмед от ДПС. Той е единственият регистриран кандидат в списъците на ОИК.

Запознати с изборните истории в Смолянско коментират, че такъв случай има за първи път при избор на кмет в една от общо 10-те общини в Смолянска област.

Мустафа Караахмед ще бъде трети мандат кмет на родопската община. За първия си мандат той победи на изборите с малко над 50%, а на вторият – с близо 80%.

„Причината да съм единственият кандидат е в работата, която съм свършил. С отношението към хората, понеже не ги деля по партия, етнос и социално положение. Благодаря на всички за признанието и доверието“, каза Караахмед.

В две от общо трите села в общината също има по един кандидат. В селата Ягодина и Чала това са настоящите кметове – Митко Сакалев и Снежана Узунова от ДПС. За кметския стол в Буйново ще се състезават трима кандидати.

За общински съветници в община Борино са се регистрирали общо 5 партии- БСП, ДПС, ГЕРБ, Граждани за общината и Заедно за силна община.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини