Осем кандидати ще се борят за кметския стол на Община Смолян,вижте ги по реда на регистрация

    Първи в комисията се регистрира Мирослав Фисински от "Български гласъ".  Фисински се занимава с таксиметров транспорт, работи в частния бизнес. Дипломиран бакалавър по икономика, стопанско управление и защита на националната сигурност, завършил е и магистърска степен по европейска администрация и проекти. Роден е в Смолян, семеен с две деца. Участвал е в надпреварата за парламентаринте изобри от  „Изправи се! Мутри вън!“ 

    "Възраждане са вторите, които подавт заявката си да имат кмет на Смолян. Те гласуват доверие на Ивайло Василев. Смолянчанинът владее четири езика. Студент е по биология в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бивш републикански шампион по брейк танци, участвал е в брейк състезания в различни европейски държави. Занимава се е със спорт и бойни изкуства.

    От големите политически формации първи регистрират кандидатът си за кмет от ДПС.  Те гласуват доверие на Минчо Симов. Той бе общински съветник от листата на КРОС в местния парламент. Симов е докторант от ПУ "Паисий Хилендарски", факултет по математика и информатика. Развива семеен бизнес в строителния сектор. Интересното в регистарцията на движението, е че Симов заема трета позиция в листата за общински съветници.

    Михал Камбарев е кандидатът за кмет на община Смолян от ПП-ДБ. Той е народен представител в последните три парламента. Камбарев за първи път влиза в битка на местни избори.  Като народен представител той е зам.-председател на Комисията по превенция и противодействие на корупцията и член на Комисията по икономическа политика и иновации. Камбарев е родом от гр.Рудозем, но вече се е регистрирал за жител на Смолян. Завършил е Езиковата гимназия в Смолян и Софийски университет, както и стипендиант на "Младите лидери на България", с интензивно обучение в колежа Бабсън, Бостън . Управлявал е  IT компания в областта на недвижимите имоти, в продължение на 7 години Камбарев работи за привличането на инвестиции и разкриването на нови работни места в редица градове по света, включително Хелзинки, Копенхаген, Брюксел и др.

    За четвърти пореден мандат от ГЕРБ гласуваха доверие на  Николай Мелемов за кмет на Смолян.Той се включва в проекта ГЕРБ през 2006 г. и е сред създателите на Сдружение ГЕРБ в област Смолян. Николай Мелемов е роден през 1963 година, родом е от  село Полковник Серафимово. Завършва Харковския зооветеринарен институт в Украйна и национална сигурност във ВИПОНД или днешната Академия на МВР. Бил е управител на семейна фирма за производство на козметични продукти. На парламентарните избори през 2009 г. е  е избран за народен представител от листата на ГЕРБ. Кмет е на Смолян от 2011 година. 

    Бизнесменът Стефан Сабрутев е кандидат на Движение "Нашият град", подкрепен и от Инициативен комитет "Бъдеще за Смолян". Сабрутев е бил два пъти кандидат за кмет, издиган от БСП. И двата пъти губи на балотажа от настоящия кмет Николай Мелемов (ГЕРБ). Той е Областен управител на Смолян по време на служебните кабинети на Румен Радев. Стефан Сабрутев е роден през 1970 г. в Смолян.  Дипломиран магистър по „Екология на селищни системи“ от Аграрния университет в Пловдив. От 20 г. развива успешен собствен бизнес в сферата на търговия със строителни материали. Има опит в управлението на общината като общински съветник, избиран три мандата. 

    От БСП този път заложиха на младия Иван Френкев. Той е роден е през 1984 г., завършил е бaĸaлaвъp пo финaнcoви и бизнec иĸoнoмиĸи в Унивepcитeтa в Лoндoн, Oбeдинeнoтo ĸpaлcтвo, и мaгиcтратура пo бизнec aдминиcтpaция в Унивepcитeтa в Иcтaнбyл, Typция. Предприемач е в сферата на леката промишленост. За кратко той беше председател на Комисията за защита на потребителите. От 2019 г. той е общински съветник в местния парламент от квотата на БСП.

    Последни заявление за регистрация подадоха и от Местната коалиция "Новото време" /КРОС/. Техният кандидат е полковник Димитър Кацаров. Той е завършил Висшето военно училище "Васил Левски" във Велико Търново през 1987 г. - мотострелкови профил, Военната академия "Г. С. Раковски" през 2000 г. и нейния стратегически курс през 2013 г. Има дългогодишна военна кариера. През 2010 г. е назначен за командир на 101-ви алпийски батальон в Смолян, а от 1 декември 2017 г. е командир на 101-ви алпийски полк. Сега е пенсионер.

     

     

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини