Стефан Сабрутев: Вина за скъпата вода имат тези, които лаят срещу мен

Блиц интервю със Стефан Сабрутев за цената на водата в Смолян

Г-н Сабрутев, Вие ли сте причината за вдигане цената на водата в Смолян?

Това твърдение е абсурдно и съм убеден, че никой не вярва на тези думи. Областният управител нито може да влияе, нито да определя колко да струва кубик вода. Ако областният управител може да промени цената, защо сегашният областен управител не го направи!?

Според Вас, скъпо ли плащаме за вода?

Да, цената на водата е висока. Хората в Смолянска област са с ниски доходи и всяко увеличение на дадено перо от комуналните услуги, оказва влияние върху семейния бюджет. Две са институциите, които могат да определят колко ще струва кубик вода. Това са ВиК - Смолян, който предлага и Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), която има последната дума. Смятам, че вече всеки жител на областта вече знае каква е причината за скъпата ни вода - проектът за воден цикъл, който от 40 млн. лв. с изцяло външно финансиране, беше надут на 100 млн. лв., с 10 млн. лв. съфинансиране от ВиК Смолян.

Защо, според Вас се разпространява тази информация?

Срещу мен ГЕРБ нямат никакви компромати и използват това, че съм бил областен управител, за да ми вменят вина, каквато нямам. Явно издигането на кандидатурата ми за кмет на община Смолян е притеснила доста редиците на ГЕРБ, защото тези серийни атаки започнаха веднага след обявяване на името ми от Инициативен комитет "Бъдеще за Смолян". Но аз съм спокоен, съвестта ми е чиста, защото пак казвам - нямам никаква вина за скъпата вода в Смолян. Вина имат точно тези, които сега лаят срещу мен.

ИК "Бъдеще за Смолян"

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини