След пороя улици в Смолян се покриха с кал и чакъл от "водния цикъл"

    Пороят,който се изля снощи над Смолян и околните села създаде редица проблеми. Читатели сигнализираха, че под вода са останали някои улици в града. Традиционно при всеки порой, под вода остана участък от новия околовръстен път на града. Социалните мрежи бяха заляти от снимки на закъсали коли във водата, която достигаше до фаровете им. В пълноводна река се превърна  ул. Александър Стамболийски, кв. Устово. На видеоклипове се виждаше как хората се опитват да се борят с водата, която се стичаше през стълби по улицата през домовете им. 

    "Когато е сухо е улица, когато завали улицата става пълноводна река. Проблемът си го имаше много преди "водния цикъл", та не може да се оправдае с него. Уж ни обещаха водосборни шахти. Видяхме ги ама "в соне", добре поне, че природата си знае работата, та дупката за шахтата се отвори сама в новия асвалт.", написаха потърпевшите.

    На много места  в града по улиците се стичаше чакъл и кал, които водата влачеше от участъци, които са в ремонт по т.н "воден цикъл"  цикъл. След като водата се оттече улиците останаха покрити с инетртните материали. Читатели изпратиха снимки, на които се вижда как асфалтирани участъци по водния цикъл вече са изровени от водата  / виж галерия/ и са се отворили дупки.

    Градушка пък валя в съседни села. В  Хасовица   улиците  побеляха като сред зима. Ледените късове нанесоха о щети по реколтата.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Rt
      rtyrty
      0 0
      01:17, 23 сеп 2023
      Това е по-добро от всяка ******. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри сексуалния ви живот многократно, прочетете го сами: ===---- https://marketl.ink/biocom
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини