Изложба "Чудесата на Родопите" разкраси Народното събрание

Днес по звуците на родопската каба гайда в парламента откриха уникална изложба от Родопите. Кметът на Община Рудозем д-р Румен Пехливанов, заедно с инж. Фахри Молайсенов – кмет на Община Мадан, доц. д-р Хасан Азис – кмет на Община Кърджали, както и с народни представители от Родопите участваха в изложба, посветена на Чудесата на Родопите.
Изложбата  беше организирана в Мраморното фоайе на Народното събрание от Общество „Културно наследство”- официалният представител на Европа Ностра в България.
Събитието бе открито от председателя на НС Росен Желязков. Специални гости на изложбата бяха министърът на туризма Зарица Динкова, председателят на Европа Ностра България – г-жа Славка Бозукова, посланикът на Кралство Мароко Н. Пр. Закия ил Мидауи, историци и археолози.
Бяха представени неща от материалното и нематериалното културно наследство на Родопите като макет на археологическия ареал „Перперикон“, кристали от мините в Мадан, носии, характерни за областите Смолян и Кърджали.
Специален акцент в изложбата бяха кулинарните Чудеса на Родопите. Всички посетители имаха възможността да опитат от традиционните за родопския регион гозби.
 
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини