Трябва ли да плащаме синя зона в Димитровград, ако паркоматът не работи?

Изображение 1 от 4

    Получихме сигнал до Dimitrovgrad.BGvesti.NET, че паркомати в града не работят и ползвателите на синя зона не знаят как и дали трябва да си платят за ползването на зоната за паркиране.

    Информацията за неработещи паркомати се потвърди, след като се свързахме с директора на Общинско предприятие "Организация и контрол на движението, паркинги и охрана" (ОП "ОКДПО") Тенчо Георгиев, за повече информация. Той ни информира, че има два неработещи по технически причини паркомата, те се намират на бул. Димитър Благоев. "Пуснали сме поръчка към обслужващата апаратите фирма за отстраняване на проблемите и след осигуряване на дефектиралите компоненти в най-кратки срокове ще функционират нормално”, ни информира Георгиев.

    Всеки ползвател на синята зона може да заплати престоя си в нея по няколко начина. Трябва да се знае, че заплащането от който и да е паркомат в града важи за синята зона за целия град, отделно е предоставена и възможност за плащане със SMS за териториата на целия град, като е нужно да се изпрати съобщение на номер 13391 с текст, пълния номер на автомобила (примерно Х1234AB). Таксата може и да се плати чрез мобилното приложение MOBZZO, където трябва да следвате инструкциите в приложението. Отделно има и търговски обекти, които си сътрудничат с Общината, в които може да се плаща таксата. Цената за 1 час за синя зона в Димитровград е 1 лева, ни информира Георгиев. Неработещ паркомат не е извинение за незаплащането на таксата за синя зона, защото са дадени достатъчно алтернативи за това, поясни директорът на ОП "ОКДПО".

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини