Пешев и Гърневска спечелиха титлата на смесени двойки на държавното по тенис

Изображение 1 от 2

    Самуил Пешев от ТК „Диана“ и Валерия Гърневска от ТК „Българов“ (Трявна) триумфираха на Държавното първенство по тенис за юноши и девойки до 16 години. Те спечелиха титлата на смесени двойки. Финалът се изигра днес на кортовете в парк „Кенана“. В спор за трофея те победиха с 6-4/6-2 Калоян Шиков от ТК „ДМ“ (Стара Загора) и Анастасия Бързакова от НСА.

    Валерия Гърневска има шанс за требъл. Тя вече триумфира на двойки и на смесени двойки, а утре ще играе финал и на сингъл. Днес състезателката на „Българов“ спечели полуфинала срещу Теодора Найденова от „Черноморец (Бургас) с 7-6(5)/6-2. На финала Гърневска ще играе срещу поставената под №1 в схемата Ема Томова от „Про спорт“, която днес победи Ева Николова от „Тракия“ (Пловдив) 6-1/7-5.

    След оспорвани полуфинали за решителния мач при юношите се класираха Ивайло Симеонов от „Кристи“ (Дряново) и Александър Митев от „Приста 2011“. Симеонов
    се наложи над представителя на „Изида“ (Добрич) Даниъл Спасов с резултат 7-5/2-6/6-3.

    В другия полуфинал Александър Митев също спечели трисетова битка. Митев поведе след 6 на 4, но Добромир Манолов от „Про спорт“ взе втората част с 3-6. Решителният сет завърши 6-3 за Митев.

    Финалите на сингъл стартират утре сутрин в 9:30 часа.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини