Полицията в Перник задържа 28-годишен мъж, извършил вандалски акт срещу пътнически автобус

Полицията в Перник установи и задържа извършителя, който на 8 април т.г. счупи стъкло на пътнически автобус в града.

Сигнал за деянието бе подаден преди ден в Първо районно управление от служители на Общината. По техни данни вандалският акт е изпълнен от мъж с помощта на камък след потегляне на превозното средство от автобусната спирка в района на квартал „Димова махала“.

Органите на реда са предприели незабавни оперативно-издирвателни действия, в резултат на които е установен и задържан извършителят на престъплението –28-годишен жител на областния град. На същия е наложена полицейска мярка за срок до 24 ч. Работата по случая продължава съвместно с прокуратурата.

БТА припомня, че удареният пътнически автобус е от автопарка на общинско дружество „Градски транспорт - Перник“. Той е от 13-те нови возила, които се движат по четири от градските линии. В понеделник от Община Перник излязоха със становище по случая. В него те заявиха, че при повторни прояви от такъв характер, ще бъдат публично разпространявани записи от камерите за видеонаблюдение в града. Заедно с това предстои сезиране на органите на реда, както и понасяне на  отговорност по съдебен път от страна на извършителите.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини