Перник става част от пролетната акция на кампанията „Капачки за бъдеще“

Пролетна акция на кампанията „Капачки за бъдеще“ ще се състои в Перник на 22 април, съобщиха от екипа на инициативата.

Местоположението на събирателния пункт е паркингът на магазин „Кауфланд“ в централната част на града и ще работи от 11:00 до 15:00 часа.

Организаторите информират, че сумата от събраните рециклирани капачки и алуминиеви кенчета ще бъде дарена за закупуване на пета по ред неонатална линейка за нуждите на университетските болници в страната. В това издание на инициативата линейката ще бъде дарена в Стара Загора и ще обслужва жителите на общо три области - Старозагорска, Ямболска и Сливенска.

Кампанията „Капачки за бъдеще“ съществува от 2017 г. Основната ѝ цел в началото е подновяване на остарелите кувьози в малките населени места чрез събирането на пластмасови капачки. Още в края на втората година, благодарение на подкрепата на хората в редица населени места, са осигурени и дарени 22 кувьоза. Чрез акцията са закупени още и над 45 апарата в детски и акушеро-гинекологични отделения на болниците в 14 града. През тези години дейността на „Капачки за бъдеще“ се осъществява в над 30 български града. Освен пластмасови капачки и алуминиеви кенчета, за първи път в София и Пловдив се приемат и пластмасови бутилки.

На територията на област Перник има 16 метални сърца, в които се събират пластмасови капачки за кампанията. Те са разположени пред различни обществени сгради и търговски обекти в общините Перник, Радомир, Брезник и Ковачевци.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини