Съветниците гласуваха да се обособи автомобилна писта на летище „Узунджово“

    Общинският съвет на Хасково даде зелена светлина за пускане в експлоатация и използване на летище „Узунджово“ и изграждане на спортен комплекс.

    Припомняме, че теренът е общинска собственост, като бе отдаден от държавата.

    Пистата за излитане и кацане на летище „Узунджово“ е дълга 2200 м. като е ориентирана изток-запад. Към нея има прилежащи пътеки за рулиране и самолетни хангари. Състоянието на пистата към момента е годно за използване за целите на леката авиация, пише в докладната до Общинския съвет.

    Предложението е летище „Узунджово“ да бъде лицензирано като летище. За да отговаря на изискванията на закона, летището трябва да притежава автомобил за аварийно-спасителни дейности. Това е автомобил, в който се съхраняват пожарогасители, пожарогасителни инструменти. Необходимо е още летището да бъде охранявано, оградено, да не се допускат свободно преминаващи хора и селскостопански животни – тази предпоставка към момента е налице.

    Община Хасково ще стане оператор на лицензирано летище Узунджово“ като това няма да ограничи други проекти, свързани с обекта, освен ако не се засяга пистата за излитане и кацане, пише още в докладна записката.

    Да подкрепят идеята дойдоха мотористи и автомобилни състезатели, които присъстваха на заседанието на Общинския съвет в Хасково. Димчо Славилов, който е секретар на един от мото клубовете в Хасково, заяви, че той и колегите му подкрепят проекта за обособяването на авто-мото писта на летище „Узунджово“.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ка
      Каруцар
      16 0
      14:58, 17 мар 2023
      Всичката Мара втасала само на Иван Минев т-ките не почесани.Предизборни пушилки- нищо друго.
    • 2
      А.
      А.В.
      1 -1
      19:42, 17 мар 2023
      Когато беше действащо военно летище, не беше 100% оградено и преминаваха животни и хора, та сега ли, ха, ха.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини