Джерен от „Славейков“ първенец по творческо писане на английски език

Първо място на Тринадесетото състезание по творческо писане на английски език завоюва Джерен Апти от 12г клас на СУ „Петко Рачов Славейков“. Бъдещата абитуриентка впечатлява журито и печели безапелационно първото място в своята възрастова група с разказ на тема „…“Just say  it” you silently reminded yourself“  /… „Просто го кажи“, тихо си прошепна/. Награждаването се проведе през уикенда в София, в Регионалния център за съвременни изкуства. Конкурсът и награждаването се организират от фондация „Корпус за образование и развитие“ – КОРПЛЮС.

Джерен получи грамота и ваучер за закупуване на специализирана литература. Практика на организаторите е да включват победителите в журито за оценяване на творбите в следващите издания на състезанието. Тоест догодина тя ще оценява следващите поколения почитатели на езика на Шекспир и творческите им проявления.

Наградата й връчи Димитър Цеков – изпълнителен директор на фондация КОРПЛЮС.

Гостите от Америка пък специално поздравяват Джерен и й дават допълнителна награда за оригиналност и креативност, като по техни думи стилът й на писане е уникален.

Джерен планира да следва английски език в Холандия с цел професионална реализация като журналист и преводач.

Като учител с принос за подготовката на наградената ученичка специална награда получи и преподавателят й по английски език Марин Моллов, който придружи момичето в момента на признание.

В Тринадесетото национално състезание по творческо писане на английски език тази година успехът на Джерен и останалите победители е наистина впечатляващ, като се има предвид, че е извоюван в условията на сериозна конкуренция на над 3700 ученици  от 147 училища в цялата страна. За да участват в творческата надпревара, учениците пишат есе, разказ, поема по една от предварително зададените от организатора теми. Славейковци участват редовно и имат успехи през годините, а учителите споделят, че гимназистите възприемат този вид литературни произведения много добре и са особено силни в поемите, като така възприемат по-добре английската лексика.

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини