Хлапак си прави фалшива лична карта, мами полицаи в Кърджали

Бързо производство е образувано в РУ-Кърджали за съзнателно използване на неистински официален документ. 16-годишен представил пред полицейски служител самоделно изработена лична карта. Разследването е по чл.316, ал.1 във връзка с чл.308, ал.2 във връзка с ал.1 за преправяне и използване на фалшив официален документ.

Кражба на 400 лв. е била разкрита от криминалисти на РУ-Кърджали вчера. Деянието било извършено на 18 януари между 12 часа и 13 часа в Кърджали. По първоначални данни 55-годишна жена изтеглила сумата от банкомат, но забравила да прибере банкнотите. След подадена жалба в полицейското управление в Кърджали от потърпевшата и предприети издирвателни действия полицейски служители установили, че парите са били взети от 51-годишна жена, която е намерена, а сумата иззета. Сектор „Криминална полиция“ продължава работата по случая.

За нарушена заповед за защита от домашно насилие 32-годишен е бил задържан в РУ-Кърджали. Около 22,30 часа снощи в село Черноочене мъжът отишъл жилището на съпругата си, с което не изпълнил съдебна заповед да не приближава дома й на по-малко от 5 метра. По случая е започната проверка по чл.296, ал.1 от Наказателния кодекс, която се извършва от сектор „Охранителна полиция“.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини