Публично предприятие ще извършва дезинфекцията на граничните пунктове

Публичното предприятие ще отговаря за дезинфекция на превозните средства по граничните ни пунктове. Това реши на заседанието си днес служебния кабинет.

Министърът на земеделието Явор Гечев трябва да създаде междуведомствена работна група, която да извърши  анализ за необходимата материална база, финансови средства, персонал, информационни ресурси и останалите дейности за предприемане на стъпките  по границата. Представители на осем министерство и държавни агенции влизат в структурата й: Министерство на земеделието, Министерство на вътрешните работи, Министерство на финансите, Министерство на транспорта и съобщенията, Министерство на икономиката и индустрията, Агенция „Митници", Национална агенция за приходите и Българска агенция по безопасност на храните.

Със същото решение правителството възложи на изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност на храните да предприеме необходимите действия за възлагането на дейността по дезинфекция на публично предприятие.

Че държавата ще поеме контрола над т.нар.“златен гьол“, след като години наред таксите от него се събираха от частна фирма, министър Явор Гечев обяви още на 10-ти януари при посещението на си на ГКПП „Капитан Андреево“. В средата на март договорът на фирмата изтича и той няма да бъде подновен.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    И
    И
    7 0
    20:26, 18 яну 2023
    Пране на пари , никаква дезинфекция няма ...
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини