"Паисий" с школа по актьорско майсторство


За всички свои ученици, които притежават талант и мечтаят да се докоснат до актьорската професия, СУ“ Отец Паисий“ обяви създаването на ШКОЛА ПО АКТЬОРСКО МАЙСТОРСТВО. За целта, на 02 декември 2022г., в училището ще се проведе КАСТИНГ, на който са поканени всички паисиевци от 5. до 12. клас, които притежават талант, свързан със сценичните изкуства и изпитват потребност да го споделят с публика. Кандидатите трябва да представят в рамките на 2 минути басня, монолог, стихотворение, откъс от прозаическо произведение, а притежанието на певчески и танцувален талант ще се счита за предимство. Допускат се групи до 3 човека.
След подбора ще бъде сформирана училищна трупа, а ръководството ѝ е ще бъде поверено на актрисата Маринела Драгомирова. Тя е завършила НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" със специалност актьорско майсторство за куклен театър през 2021г. в класа на проф. Боньо Лунгов, а понастоящем е част от екипа на Драматично - куклен театър "Димитър Димов" – Кърджали. Одобрените кандидати ще направят своите първи стъпки в актьорската професия под опитното ръководството на младата актриса. Участниците в клуба ще се запознаят с тайните на професията на актьора - азбуката на актьорско майсторство, сценична реч, ритмични, пластични, танцови умения. Школата ще възпитава и ще развива индивидуалността на всеки ученик, ще му дава възможност да разшири хоризонтите си, да повиши културното си ниво и да реализира творческия си потенциал. Ръководителят на групата обещава да инвестира в момчета и момичета не само знания, но и душата си и цялото си свободно време, така че младите актьори да се превърнат в семейство един за друг. Актьорската школа предлага специална, приятелска, талантлива атмосфера, в която ще се водят непринудени разговори, ще се споделят новини, ще се решават проблеми, ще има смях, ще се пеят песни, ще се танцува, ще се чете поезия, ще се провеждат премиери и концерти - ще бъде топло, уютно и интересно!
„Школата ще бъде дом на талантливите млади хора, обединени от любовта си към театъра, към професията на актьора. Ако има ученици, които усещат в себе си таланта на актьор, нека не се колебаят и нека се явят на кастинга, за да се присъединят към школския театър!“ - заявиха от ръководството на училището.
За повече информация и записвания: тел.: 0893573676 - М. Драгомирова или при заместник-директора на СУ “Отец Паисий“ – Теодора Богданова.

Това съобщиха от ръководството на училището.
 

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини