Две катастрофи с леко пострадал през почивните дни

 Две са пътните произшествия в областта на 25 ноември с един леко пострадал.  Около 15 часа 43-годишен водач на „Форд“ на разклона за село Глухар предприел завой, без да се убеди, че няма да създаде опасност за движението и блъснал изпреварващ го „Опел“, който излязъл извън платното. Пострадал леко водачът на опела. Тестовете за алкохол са с отрицателни резултати. Съставен е акт по ЗДвП. Около 12 часа в Кърджали 23-годишен водач на „Фолксваген“ при движение на заден ход се качил на тротоара и се блъснал в ограничителна бетонна топка. Не е констатирана употреба на алкохол. Съставен е акт по ЗДвП. 

Полицейски служители от РУ-Момчилград установили нерегистриран автомобил в хода на специализирана операция. При проверка в града на лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 72-годишен, се оказало, че колата е с прекратена регистрация по чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. Група „Охранителна полиция“ продължава работата по случая по чл.345, ал.1 от Наказателния кодекс.

Две бързи производства са образувани в РУ-Кърджали за управление на автомобили след употреба на наркотично вещество и алкохол. На 26 ноември около 2,30 часа в Кърджали е бил проверен 20-годишен, който се придвижвал с „БМВ“. Направеният тест за наркотици отчел положителен резултат за метаамфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване и взета проба за химически анализ. На 26 ноември около 23 часа в село Чифлик полицейски служители извършили проверка на лек автомобил „Рено“, управляван от 33-годишен. Тестът на водача за алкохол отчел 1,36 промила. Взета е кръвна проба за анализ. Двамата шофьори са били задържани за срок до 24 часа в полицейското управление.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини