Деца поругали Паметника на незнайния войн в центъра на Хасково. Общината започва акция

Изображение 1 от 2

    Деца на възраст 10-12 години са злосторниците, които са съборили главата на една от фигурите на Паметника на незнайния войн в центъра на Хасково. Това съобщи кмета на града Станислав Дечев. Ситуацията е засечена през камерите за видеонаблюдение на площада. На кадрите се вижда как три деца се катерят едно след друго по фигурата на войника, необезпокоявани от възрастните, които са в близост.

    Обругаването на паметника е грозна постъпка, каза кметът пред паметника, където днес даде брифинг и използва символично мястото, за да призове хората от града да бъдат бдителни и да не позволяват посегателство върху знаковите паметни места за поколения хасковци.

    Градоначалникът посочи, че след оглед на експертите, главата на война, която е прибрана, ще бъде поставена на мястото си и паметника възстановен по най-бързия начин.

    „Паметниците са в памет на нашите предци и трябва всички да ги уважаваме и то с цялото си сърце. Ролята на всички нас е да дадем всичко от себе си да възпитаме децата си така, че да знаят, че паметникът е свидетел на свещено минало. Децата не са толкова виновни в тази случка, а сме виновни всички ние-възрастните, които не сме успели да ги възпитаме“, смята кметът Дечев.

    Той съобщи, че ще се направи всичко възможно да се достигне до родителите на децата, които са се катерили по паметника и те ще понесат санкции.

    За де се спрат посегателствата, започва акция по опазване на града, готвят се глоби към всички нарушители. Сигнали за посегателства имало вече и от все още строящия се парк над ДНА. Там също има монтирано видеонаблюдение и са засечени кадри от посегателства.

    „Градът е на всички нас, имаме много площадки, фитнеси на открито, нека използват по предназначение тези места и малки и големи, паметникът не е място за игра!“, призова градоначалникът.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Ро
      родител
      24 -13
      15:00, 31 окт 2022
      кмете кога ще направите акция срещу карането на колела от дърти пенсионери на площада и по пешеходните зони . въртят педали като луди и изобщо не се интересуват че има малки деца.
      • Ст
        Стоименов
        2 -1
        09:20, 1 ное 2022
        Точно пък възрастните хора не въртят педали като луди... Това вършат избягали от училище тинейджъри. Съзтезават се по площада.
        Питам къде е КОРС?
    • 2
      Ян
      Янко Митев
      19 0
      16:10, 31 окт 2022
      Срам!
    • 3
      Гн
      Гнус
      17 0
      16:56, 31 окт 2022
      Възпитание за чудо и приказ.
      • Ст
        Стоименов
        4 -1
        11:02, 1 ное 2022
        Какво възпитание :майките седнали клюкарстват с цигара в ръка, децата, като напъдени, подивели, без надзор. И това е е само по площада, по детските площадки е същото...
        От майки кифли, възпитание никакво. :(
    • 4
      И
      И
      17 0
      17:06, 31 окт 2022
      Камерите за какво са ,полицията за какво е ,а , спите май пак ....
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини