Извънреден внос на ваксина за грипа! Преглед на националния печат

„24 часа": Извънреден внос на ваксина за грипа!

"24 часа" предлага Народното събрание още днес да подкрепи здравния министър в борбата му с грипа, като гласува извънредно решение за внос на ваксина и други противоепидемични мерки.

 

„Труд": Полицаи в бандата на Хастара

Двама полицаи от Четвърто столично РПУ и военен сержант служели допълнително и в бандата на дързък автокрадец по прякор Хастара. За поредната разбита мафиотска структура, в която участват ченгета, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов.

Хастара и хората му задигали главно джипове БМВ и "Тойота". Ролята на ченгетата била, докато патрулират на смяна, да набелязват автомобилите за крадене и да осигуряват коридор след ударите.

 

„Труд": Глоба или затвор тегне върху Станишев

Главният прокурор Борис Велчев поиска имунитета на бившия премиер Сергей Станишев. Още снощи той изпрати искането в парламента. Велчев е получил предложение за сваляне на имунитета от градския прокурор Николай Кокинов. Искането е мотивирано с две наказателни производства за погубване на документи с информация за държавна тайна, както и за изтичане по непредпазливост на класифицирана информация.

"Никога не съм се колебал да искам имунитети в интерес на правосъдието", каза Велчев. Изтичането на класифицирана информация трябва да се разследва, а имунитетът е пречка за това", обясни той. Процедурата изисква по искане на главния прокурор парламентът да свали защитата на Станишев. Той и сам може да се откаже от нея.

 

„Стандарт": Свалете лихвите

Банките да свалят лихвите по кредитите. За това призовал Бойко Борисов в разговори на четири очи с всички шефове на трезори у нас. Срещите са били неофициални, защото правителството не може да се меси в работата на финансовите институции, обясни премиерът по време на четвъртата годишна среща на кабинета с бизнеса. На форума министрите от икономическия екип отчетоха какво са свършили за 100 дни, а предприемачите поискаха помощ срещу сивата икономика, подкрепа за инвестициите им и защита от фирми, които ги завличат с дългове. Дъното на кризата ще бъде в последните месеци на годината, прогнозира шефът на БНБ Иван Искров.

Бюджетът обаче вече е на плюс с 8 млн. за октомври спрямо предишния месец, отчете Борисов.

 

„Стандарт": Бизнесът иска защита от фирми вампири

Защита от фирми вампири поиска бизнесът от премиера Бойко Борисов. Помогнете ни да се справим с междуфирмената задлъжнялост, призова Димитър Илчев от "Евромаркет груп" на четвъртата годишна среща на предприемачите с кабинета. "Има престъпници, които изтърбушват задлъжнели фирми, а после регистрират нови на вуйчо и вуйна. Мъкнем ги на гръб", каза Илчев. Премиерът посъветва подобни дружества да се извадят в публичен регистър, за да не излъжат и други. "В стари времена са рязали ръце и крака в такива случаи. Така се създадоха силовите бригади. Но в XXI век не може да се мисли така", отговори още Бойко.

„Монитор": Поискаха имунитета на Станишев

Искане за снемане на депутатския имунитет на бившия министър-председател Сергей Станишев внесе вчера в парламента главният прокурор Борис Велчев. Документът е депозиран в деловодството на парламента вчера следобед и се очаква да бъде гласувано до дни от депутатите.

Причина за искането е разследването за изтичането на секретен доклад на ДАНС, изготвен от зам.-председателя на ДАНС Иван Драшков от кабинета на бившия премиер.

Предложението за снемане на имунитета на Станишев е направено от наблюдаващия прокурор от Софийска градска прокуратура Емил Галипонов. Процедурата изисква парламентът да снеме имунитета на Сергей Станишев или той сам да поиска свалянето му, за да улесни разследването за изтичане на информация от ДАНС.

„Монитор": Автомафията вербувала две ченгета и военен

Две униформени ченгета и военен разузнавач са арестувани при акция на столични криминалисти в понеделник вечерта.  Тримата държавни служители били част от група за кражби на луксозни беемвета и джипове от марката "Тойота Лендкрузър". Полицаите Дешо Йорданов и Методи Александров от столичното Четвърто районно давали информация на крадците за луксозни возила, паркирани на тяхна територия, които апашите впоследствие задигали. За да нямат проблеми с полицията, ченгетата им предоставили графика и маршрутите на патрулите в района. За всеки удар

Униформените взимали по 800 лв., съобщи вчера вътрешният министър Цветан Цветанов.

 

„Монитор": Шутове и шамари за играчи на ЦСКА

Драмата в ЦСКА от последните дни намери ново развитие, след като побеснели от слабата игра и резултати на любимия си тим "червени" фенове нападнаха няколко от отстранените от тима футболисти. Запалянковците са спипали вчера по обед четирима от "купонджиите" - Иван Иванов, Иван Караджов, Светослав Петров и Давид Силва, в столичния квартал Горубляне.

Само последният се е отървал от физическа саморазправа. Португалецът се е спасил от бой, след като е опънал летящ спринт из улиците на някогашното село в покрайнините на София. Останалите трима не са имали такъв късмет.

 „Дневник": Още казуси от живота влизат в НК

Промяна в Наказателния кодекс (НК) дава на прокуратурата власт да преследва злоупотребите със служебно положение и в частните фирми. До 5 години затвор ще заплашват всяко длъжностно лице в частна компания, което наруши или не изпълни служебните си задължения или превиши властта или правата си. Условието да е налице престъпление е ясното намерение за набавяне на облаги или причиняване на вреди, обясни зам.-министърът на правосъдието Даниела Машева. Ако тези вреди вече са настъпили или извършителят е заемал отговорно служебно положение, наказанието е от една до шест години затвор.

„Сега": Властта иска затвор за сделки с имоти и коли на занижени цени

Вписването на занижени цени в договорите при сделки с имоти и автомобили да се наказва със затвор. Това предвиждат промените в Наказателния кодекс, огласени от Министерството на правосъдието вчера. Според тях всеки, който състави частен документ и удостовери неверни обстоятелства.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини