Седми турнир по класическа борба „Купа Иво Ангелов“ ще се състои в Перник

Седми турнир по класическа борба Купа „Иво Ангелов“ ще се състои на 15 октомври в зала „Борис Гюдеров“ в Перник, съобщи световният и европейски шампион по класическа борба и спортист номер 1 на България за 2013 година Иво Ангелов. Организатори на проявата са СК по борба „Миньор“ и община Перник. За пореден път патрон на състезанието е кметът на Перник Станислав Владимиров.

По програма схватките трябва да започнат в 10:00 часа, официалното откриване е в 12:00 часа. Надпреварата е насочена за възрастите деца, момчета и кадети, като състезателите ще бъдат разпределени в общо 19 категории (от 35 до +85 килограма).

„Турнирът е много важен, защото ще определи състава на националния отбор за предстоящото в Румъния Балканско първенство“, коментира Ангелов.

Той сложи край на състезателната си кариера през месец май 2021 година, а към момента е преподавател в спортното училище в Перник и председател на СК по борба „Миньор“. Има и ангажимент в Бундеслигата на Германия.

Това е четвърти турнир, който се организира за една година от клуба по борба в региона. През февруари се проведе състезанието „Николай Георгиев“, през юли - турнирът „Юнак“ в Перник, в град Батановци се състоя  празник на борбата.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини