Досъдебно производство е започнато от служители на Първо РУ във връзка с вчерашния инцидент с турски работници в гр. Перник

Досъдебно производство е започнато от служители на Първо РУ във връзка с вчерашния инцидент с турски работници в гр. Перник.
Около 10:50 ч. на тел. 112 е подаден сигнал, че двама работници са се качили на последния етаж на новострояща се сграда в центъра на гр. Перник и претендират за неизплатени трудови възнаграждения. Незабавно на място са изпратени служители на полицията и пожарната. По-късно са пристигнали представители на ЦСНМП- Перник, областната и общинската администрации, Инспекцията по труда и представители на инвеститора. Сформиран е щаб за осъществяване на цялостната организация по ликвидиране последствията от създалата се ситуация. Започнати са преговори между двамата работници със служители от Института по психология на МВР, местни полицаи и кмета на гр. Перник г-н Станислав Владимиров. След повече от 8 часа работа протестиращите са свалени от сградата и закарани за преглед в МБАЛ „Р. Ангелова“ – Перник. По данни на медици здравословното им състояние е задоволително. Задържан за до 24 часа е 51-годише мъж от гр. Кърджали, който по първоначална информация е имал договор за трудова дейност с турските работници.
Действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини