Грипът затваря кръчми и дискотеки. Преглед на националния печат

„Труд": Бойко си писа 5 за 100-те дни

Бойко Борисов показа, че е строг, но справедлив не само към подчинените си. Премиерът, който е завършил гимназия със златен медал, вчера прояви скромност пред журналисти. И след кратко замисляне сам си писа първата петица в живота - за 100-те дни на кабинета му. Вчера Борисов инспектира строежа на площадката, върху която ще бъде вдигнат заводът за боклук до с. Яна.

„Новинар": Цветан Цветанов: ДАНС ще я има

„ДАНС ще я има. За мен е много важно ДАНС да съществува и да я има, защото по този начин ще могат да подпомагат и дейността на МВР, а и ще има едно спокойствие в обществото, че не всичко се концентрира в системата на МВР. А и чрез ДАНС бихме могли да работим по корумпирани служители, които са в МВР и обратното." Това заяви вътрешният министър Цветан Цветанов пред БНР по повод изказванията на премиера Бойко Борисов, че има вероятност да закрие родното ФБР.

„Стандарт": Грипът затваря кръчми и дискотеки

Дискотеките ще бъдат затворени, ако грипната епидемия се разрасне. Заведенията стават много опасни при бум на подобни вируси и е по-добре младежите временно да не ги посещават. За това предупреди вчера пред "Стандарт" д-р Ангел Кунчев, шеф на отдел "Надзор на заразните болести" в ресорното министерство.
Ако коварната болест продължи, се предава в кръчмите, няма ефект от грипните ваканции, обясни Кунчев. Той препоръча на хората да не си поставят противогрипна ваксина, ако живеят в райони с епидемия. Причината е, че имунитет се създава за 2-3 седмици и ако човек се разболее по-рано, има опасност да изкара заразата по-тежко.
Хората са паникьосани и масово купуват имуностимулатори и витамини, споделиха аптекари.


„Дума": Цачева отваря парламента за граждани

Сградата на Народното събрание да е винаги отворена за гражданите, които искат пряко да следят работата на депутатите. Това обеща Цецка Цачева през вчерашния ден на отворените врати в парламента. Стотици любопитни граждани дойдоха да разгледат работното място на депутатите. 77-годишният пенсионер Янко Янков бе най-нетърпелив и пръв влезе в голямата сграда на жълтите павета. Основните желаещи да разгледат парламента и да седнат на банките в пленарната зала бяха пенсионери и студенти.

 

„24 Часа": Луднал краде рейс на спирка

Психясал 29-годишен мъж задигна рейс на столичния градски транспорт от спирка и бе задържан след зрелищна гонка в кварталите под Витоша.
Към 14,15 ч по време на почивката си шофьорът на автобус "Мерцедес" по линия 122 слязъл на последната спирка в кв. Хладилника. В рейса нямало пътници, водачът затворил всички врати и отишъл при диспечера. Тогава непознат мъж с качулка отворил предната врата, метнал се на мястото му и подкарал бързо возилото.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини